A Fidesz a vármegyékről: Senki se magyarázzon bele többet, mint ami valóban le van írva

Lezárt tartalom a Kör tagjainak POLITIKA
2022 június 28., 14:34
comments 17

Erősítené a nemzeti identitást és az összetartozás-érzést, ha visszahoznák a vármegye és a főispán elnevezéseket, mondta a fideszes Pósán László a parlamentben.

Az Alaptörvény-módosítás egyik előterjesztőjeként hosszan sorolta, milyen fontos szerepet töltöttek be a vármegyék a magyar történelemben, de azt mondta, „szó sincs száz évvel ezelőtti állapotok iránti nosztalgiáról”.

Pósán szerint „ha a múltidézés lenne a szándék”, akkor a főpolgármesteri tisztséget a kormány alá rendelnék, ahogy valaha tették. „Senki se magyarázzon bele többet, mint ami valóban le van írva.”Pósán után Répássy Róbert államtitkár is nemzetközi példákkal próbálta igazolni, miért nem kirívó visszahozni hasonló történelmi elnevezéseket. Hazai példaként előkerült a Kúria, az Ítélőtábla és a Törvényszék is.

Lázár régen se szerette, most se szereti, Kósa igen

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.