Az Index 2020-as szétverésének arcai, Szombathy Pál és Sztankóczy András lesznek a 168 Óra új vezetői

Média
július 4., 12:43
comments 83

Trencséni Dávid, a 168 Órát kiadó Telegráf Kft.-t tulajdonló Michaeli, Schwartz & Brit Media hírigazgatója a Media1-nek elárulta:

„A 168 óra hetilap kiadója a mai nappal kinevezte Szombathy Pált a lap főszerkesztőjének, Sztankóczy Andrást főszerkesztő-helyettesnek. Mindketten rutinos, professzionális újságírók – lapkészítők, irányításuk alatt a lap megőrzi eddig megszokott, magas színvonalát, tapasztalatuk és tudásuk pedig hozzájárul, hogy minél szélesebb olvasói körhöz jusson el az újság. Munkájukat a továbbiakban a kiadó hírigazgatójaként segítem.”

photo_camera Bodolai László a régi Index utolsó állománygyűlésén 2020. július 22-én. Mögötte Szombathy Pál (balra) és Sztankóczy András. Fotó: Bődey János/Index

Az Index régi szerkesztősége azután távozott (és később megalapította a Telexet), hogy 2020 nyarán Bodolai László odavette maga mellé az Index élére Szombathy Pált meg Sztankóczy Andrást, és kirúgták a főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. Szombathy lett a főszerkesztő, a helyettese pedig Sztankóczy. Novemberben aztán mindketten távoztak a vaszilysített Indextől. Utólag úgy vélték, hogy a pesszimistáknak lett igazuk. (Media1)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt