Az Index 2020-as szétverésének arcai, Szombathy Pál és Sztankóczy András lesznek a 168 Óra új vezetői

Média
2022 július 04., 12:43
comments 83

Trencséni Dávid, a 168 Órát kiadó Telegráf Kft.-t tulajdonló Michaeli, Schwartz & Brit Media hírigazgatója a Media1-nek elárulta:

„A 168 óra hetilap kiadója a mai nappal kinevezte Szombathy Pált a lap főszerkesztőjének, Sztankóczy Andrást főszerkesztő-helyettesnek. Mindketten rutinos, professzionális újságírók – lapkészítők, irányításuk alatt a lap megőrzi eddig megszokott, magas színvonalát, tapasztalatuk és tudásuk pedig hozzájárul, hogy minél szélesebb olvasói körhöz jusson el az újság. Munkájukat a továbbiakban a kiadó hírigazgatójaként segítem.”

Bodolai László a régi Index utolsó állománygyűlésén 2020. július 22-én. Mögötte Szombathy Pál (balra) és Sztankóczy András.
photo_camera Bodolai László a régi Index utolsó állománygyűlésén 2020. július 22-én. Mögötte Szombathy Pál (balra) és Sztankóczy András. Fotó: Bődey János/Index

Az Index régi szerkesztősége azután távozott (és később megalapította a Telexet), hogy 2020 nyarán Bodolai László odavette maga mellé az Index élére Szombathy Pált meg Sztankóczy Andrást, és kirúgták a főszerkesztőt, Dull Szabolcsot. Szombathy lett a főszerkesztő, a helyettese pedig Sztankóczy. Novemberben aztán mindketten távoztak a vaszilysített Indextől. Utólag úgy vélték, hogy a pesszimistáknak lett igazuk. (Media1)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.