A közmédia vezérigazgatója lett Áder János sajtófőnöke

propaganda
2022 július 06., 13:03

A Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma Altorjai Anitát választotta meg a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. új vezérigazgatójának szerdán, augusztus 15-i hatállyal - tájékoztatta Balogh László, a testület elnöke az MTI-t.

A kuratóriumnak azért kellett új vezérigazgatót választania, mert Dobos Menyhért nyugdíjazását kérte. Róla a Lelép az ember, akivel végleg felszámolták a közszolgálatiságot Magyarországon című cikkünkben lehet olvasni.

A bölcsész diplomáját a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen megszerző Altorjai Anita 1987-ben lépett újságírói pályára. Napilapos és rádiós újságírói és szerkesztői tapasztalatot is szerzett, és 1998-ig a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetője volt. Ezután az Országgyűlés Hivatalának Sajtószolgálatát több cikluson keresztül vezette, 2012-től pedig a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója volt.

Áder János köztársasági elnök (k) az ENSZ 21. klímakonferenciáján a Párizs melletti Le Bourget-ban 2015. november 30-án. Mellette Kõrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetõje és Altorjai Anita, a KEH sajtóigazgatója.
photo_camera Áder János köztársasági elnök (k) az ENSZ 21. klímakonferenciáján a Párizs melletti Le Bourget-ban 2015. november 30-án. Mellette Kõrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetõje és Altorjai Anita, a KEH sajtóigazgatója. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Altorjai férje Lajos Tamás, az új SZFE kuratóriumi tagja, aki 2020-ban egyetlen napon kapott hat tévéfilmes és sorozatos pályázatára állami támogatást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.