Lázár János alapítványánál kötött ki a Miniszterelnökség titokban átutalt 15 milliárdja

POLITIKA
2022 július 08., 08:12
comments 19

A Gulyás Gergely által vezetett Miniszterelnökség március legvégén, négy nappal a választás előtt 15 milliárd forintot csoportosított átközfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány létesítéséhez, valamint részére pénzbeli vagyoni juttatás nyújtásához szükséges forrás biztosítása” címszóval. Azt azonban egészen idáig nem lehetett tudni, hogy pontosan ki kapta a pénzt.

A Miniszterelnökség csak most, két hónappal később árulta el az Átlátszó közérdekű adatigénylésére, hogy a pénzt a Lázár János irányítása alatt álló Mezőhegyesi Ménesbirtok budapesti címre bejegyzett vagyonkezelő alapítványa, a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kapta. Az alapítvány kuratóriumi elnöke szintén Lázár János.

Lázár János Mezőhegyesen
photo_camera Lázár János Mezőhegyesen Fotó: Lázár János/Facebook

A Mezőhegyesi Ménesbirtok és Tangazdaság legelőit, erdeit, szántóit tavaly adta a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány vagyonkezelésébe az állam. Valamit az állami tulajdonú területek mellé a közalapítvány indulótőkeként megkapja a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. 100 százalékos részvénycsomagját is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.