Nincs elég aneszteziológus, Miskolcra küldik az ózdi betegek egy részét

Egészségügy
2022 július 12., 14:25
comments 7

Információink szerint július 11-én, 13-án és 15-én a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba küldik az akut ellátásra szoruló sebészeti, traumatológiai és nőgyógyászati betegeket, akiket alapesetben az ózdi kórházban látnának el. Erre azért van szükség, mert nincs elég aneszteziológus szakorvos.

Kerestük a témában a két kórházat és az átszervezést jóváhagyó Nemzeti Népegészségügyi Központot is, de csak Miskolcról kaptunk választ. Azt írták:

„(...) az ózdi Almási Balogh Pál Kórházban a folyamatos és biztonságos betegellátás feltételei adottak. Az ön által említett szakterületeken az azonnali, sürgős műtéteket ügyeleti időszakban is ellátják a szakemberek; egyéb esetekben irányítják át a betegeket a miskolci, Borsod Abaúj-Zemplén Megyei Központi Központi Kórházba”.

A két város egyórás autóútra van egymástól.

photo_camera Orvos és ápolónõ egy beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként mûködõ Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán Miskolcon 2020. április 7-én Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Nemrég a szolnoki kórház jelentette be, hogy nem tudnak gyermek intenzíves ellátást igényelő műtéteket végezni, korábban pedig a szülészeti ellátást szűkítették. A mohácsi kórházban június óta egyáltalán nem lehet szülni.

Június elején a Kórházszövetség jelezte, hogy „az egészségügyben dolgozók az elmúlt két és fél év gyors alkalmazkodást és önfeláldozást igénylő munkájában elfáradtak, sokan kiégtek. A hátrányos helyzetű térségekben az alapellátás meggyengült, és a kórházakban is kevés az orvos. A kemény, nyílt piaci versenyben az intézmények nem képesek megtartani gazdasági és műszaki dolgozóikat sem”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt