Az olasz elnök nem fogadta el Mario Draghi lemondását

külföld
2022 július 14., 18:27

Sűrű nap van ma Olaszországban: Sergio Mattarella olasz köztársasági elnök csütörtökön este elutasította Mario Draghi olasz miniszterelnök nem sokkal korábban benyújtott lemondását. Az államfői hivatal közleménye szerint Mattarella egyben felkérte a kormányfőt, hogy forduljon a parlamenthez és mérje fel a politikai erőviszonyokat.

Olaszország elnöke, Sergio Mattarella és miniszterelnöke, Mario Draghi.
photo_camera Olaszország elnöke, Sergio Mattarella és miniszterelnöke, Mario Draghi. Fotó: GUGLIELMO MANGIAPANE/AFP

Draghi azt követően jelentette be lemondását, hogy az Öt Csillag Mozgalom (M5S) nevű kormánypárt kivonult a kabinet energiacsomagjáról tartott szenátusi voksolásról, amelyet a kormány bizalmi szavazásnak nyilvánított.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.