Részvényenként 302,6 forint osztalékot fizet a Mol

gazdaság
2022 július 18., 14:07

A Mol Nyrt. 302,62 forint osztalékot fizet részvényenként - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A vállalat az április 28-án megtartott éves rendes közgyűlésén a 2021-es üzleti évet tekintve 241,933 milliárd forint osztalék kifizetéséről határozott. Az osztalékfizetés kezdő napja július 28.

A Mol tulajdonában hétfőn 19 millió 966 ezer 61 darab "A" sorozatú és 578 darab "C" sorozatú Mol-részvény van, ami a fordulónapig várhatóan nem változik. Ennél jóval több Mol-részvénye van a Mathias Corvinus Collegium alapítványának, a Tihanyi Alapítványnak, és a Budapesti Corvinus Egyetem tulajdonosi jogait gyakorló Maecenas Universitatis Corvini Alapítványnak, mindkét alapítvány 81.942.946 darab részvényt kapott a magyar államtól.

Vagyis július 28-án az MCC és a Corvinus alapítványa - utóbbi kuratóriumát Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója vezeti - közel 24,8 milliárd forint osztalékot kap.A Mol részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír ára hétfő délután 1,77 százalékkal 2996 forintra erősödött. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 3170, a legalacsonyabb 2268 forint volt.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.