Jövő héten újraindul a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között

közlekedés
2022 július 21., 06:20
comments 1

Jövő szombattól Nagymaros és Szob között egy vágányon, módosított menetrend szerint megindulhat a vonatközlekedés, mert a júniusi esőzés okozta károk helyreállítása a tervezettnél gyorsabb ütemben haladt - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

Június elején, a heves esőzések után sárlavina zúdult a vágányokra, és ahogy az elmúlt években többször előfordult már, ismét lehetetlenné vált a vasútközlekedés a Dunakanyarban.

link Forrás

A most megjelent közlemény szerint a Metropolitan, Báthory, Hungária EuroCity és a Metropol EuroNight vonatok ismét az eredeti útvonalon, a Nyugati pályaudvarig, illetve onnan közlekednek. A helyreállítási munkálatok a másik vágányon folytatódnak, várhatóan augusztus közepére végeznek velük a szakemberek.

A Nyugati pályaudvarról munkanapokon a délutáni csúcsidőben 13:28-tól 18:28-ig óránként induló és a hétvégén 8:33-kor induló G70-es vonat csak Nagymarosig közlekedik, onnan Szobig pótlóbusszal lehet továbbutazni. A Dunakanyar felé, a Nagymaros és Szob közötti szakaszra kerékpárral utazóknak a Z70-es vonatokat célszerű választaniuk, mert néhány G70-es vonat helyett pótlóbuszok járnak, melyeken nem lehet biciklit szállítani - hívta fel a figyelmet a Mávinform.

A Dunakanyart a Balatonnal hétvégente összekötő Jégmadár Expressz (Ex 18702, Ex 18703) mindkét irányban ismét a teljes útvonalon közlekedik. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.