Hídlezárással zárult a munkahét

július 22., péntek 18:36
5

Múlt héten csak vasárnapra nem jutott tüntetés a katamódosítás ellen, ez a hét úgy indult, hogy reggel bénították meg a Margit hidat tiltakozó futárok. Miután hétfőn aláírta a törvényt Novák Katalin, a Momentum még szervezett egy tüntetést estére a Várba, bár az üres Sándor palotához nem engedték oda a tiltakozókat a rendőrök. (De legalább kiderült, hogy Palkovics László és a közlekedéssel foglalkozó minisztériumi felsővezetés Mészáros Lőrinc vasútépítésügyi fontos emberével tölti az estéjét, ami a minisztérium szerint teljesen normális, államtitkárok pedig luxusétteremben vacsoráznak a tüntetéstől 150 méterre.)

Vidéken voltak tüntetések, a fővárosban viszont ellaposodott a tüntetéshullám. Többnapos szünet után a Kutyapárt foglalta el ismét az Erzsébet hidat. Nem kellett ehhez megharcolni a rendőrökkel, bejelentett tüntetés volt, a rendőrök állították le a forgalmat este negyed hét körül, még mindig 37 fokos melegben.

Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu

Elég sok beszéddel, civil felszólalókkal, koncertekkel szórakoztatják a megjelent pár száz fős tömeget.

Készül újság, adózási szaktanácsokkal látják el a katásokat, az Utcáról Lakásba Egyesület és A Város Mindenkié társadalomszervező szociális műhely is kitelepült a hídra.

Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu
Fotó: botost/444.hu

Egy lánybúcsú is megjelent a hídon.

Fotó: botost/444.hu

A kutyapárti Erzsébet hidas tüntetések eddig ott a helyszínen véget is értek, nem követte azokat vonulás a belvárosban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt