Egymilliárdos felújítás a Lázár-féle Ménesbirtokon

POLITIKA
2022 július 25., 07:51
comments 14

Nettó 1,055 milliárd forintért újítják fel a kocsiszínt és a versenyistállót a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél, írja az Átlátszó. A komplexum a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kezében van, amelynek kuratóriumi elnöke Lázár János építési és beruházási miniszter. A felújítást a Galéria Invest Kft. végzi.

Nemrég derült ki, hogy a Miniszterelnökség négy nappal az áprilisi választások előtt 15 milliárd forintot csoportosított át az alapítvány számára, ami tavaly kapta meg a területet az államtól. Az erdők, legelők mellé járt a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. 100 százalékos részvénycsomagja is.

Lázár János Mezőhegyesen
photo_camera Lázár János Mezőhegyesen Fotó: Lázár János/Facebook

Tavaly novemberben a Mészáros és Mészáros Kft. nyerte nettó 21 899 987 550 forintos ajánlatával az Országos Vízügyi Főigazgatóság által kiírt „Mezőhegyesi Ménes Birtok tervezés és kivitelezés” tendert. December végén aztán bekerült az igazgatótanácsba Mészáros Lőrinc agrárbirodalmának csúcsvezetője, Makai Szabolcs is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.