Egymilliárdos felújítás a Lázár-féle Ménesbirtokon

POLITIKA
július 25., 7:51
comments 15

Nettó 1,055 milliárd forintért újítják fel a kocsiszínt és a versenyistállót a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél, írja az Átlátszó. A komplexum a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kezében van, amelynek kuratóriumi elnöke Lázár János építési és beruházási miniszter. A felújítást a Galéria Invest Kft. végzi.

Nemrég derült ki, hogy a Miniszterelnökség négy nappal az áprilisi választások előtt 15 milliárd forintot csoportosított át az alapítvány számára, ami tavaly kapta meg a területet az államtól. Az erdők, legelők mellé járt a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. 100 százalékos részvénycsomagja is.

photo_camera Lázár János Mezőhegyesen Fotó: Lázár János/Facebook

Tavaly novemberben a Mészáros és Mészáros Kft. nyerte nettó 21 899 987 550 forintos ajánlatával az Országos Vízügyi Főigazgatóság által kiírt „Mezőhegyesi Ménes Birtok tervezés és kivitelezés” tendert. December végén aztán bekerült az igazgatótanácsba Mészáros Lőrinc agrárbirodalmának csúcsvezetője, Makai Szabolcs is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt