Köves Slomó: Kifejezetten szerencsétlen szóhasználat fajokról meg fajok keveredéséről beszélni

FASIZMUS
2022 július 25., 13:47

Orbán Viktor a tusványosi beszédében fajelméleti fejtegetésbe fogott, elég nagy visszhanggal:

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j) és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija kezet fog a kormány és az EMIH közötti átfogó megállapodás aláírása után Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. november 18-án.
photo_camera Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j) és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija kezet fog a kormány és az EMIH közötti átfogó megállapodás aláírása után Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. november 18-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Neokohn azóta megszólaltatta Köves Slomót, a kormánnyal jó viszont ápoló EMIH-Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbiját is, aki a beszédről azt mondta:

„Ha jól értem, a beszéd jelentős részben a nyugati zsidó-keresztény kultúra térvesztéséről és az ezzel kapcsolatos kihívásokról szólt. A gondolatmenet ezen részével több tekintetben még azonosulni is lehet. Ugyanakkor éppen a zsidó-keresztény civilizáció egyik alapértéke, hogy Isten minden embert a maga képmására teremtett. Így már csak ezért is kifejezetten szerencsétlen szóhasználat fajokról meg fajok keveredéséről beszélni.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.