Köves Slomó: Kifejezetten szerencsétlen szóhasználat fajokról meg fajok keveredéséről beszélni

FASIZMUS
2022 július 25., 15:47

Orbán Viktor a tusványosi beszédében fajelméleti fejtegetésbe fogott, elég nagy visszhanggal:

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j) és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija kezet fog a kormány és az EMIH közötti átfogó megállapodás aláírása után Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. november 18-án.
photo_camera Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j) és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija kezet fog a kormány és az EMIH közötti átfogó megállapodás aláírása után Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. november 18-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Neokohn azóta megszólaltatta Köves Slomót, a kormánnyal jó viszont ápoló EMIH-Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbiját is, aki a beszédről azt mondta:

„Ha jól értem, a beszéd jelentős részben a nyugati zsidó-keresztény kultúra térvesztéséről és az ezzel kapcsolatos kihívásokról szólt. A gondolatmenet ezen részével több tekintetben még azonosulni is lehet. Ugyanakkor éppen a zsidó-keresztény civilizáció egyik alapértéke, hogy Isten minden embert a maga képmására teremtett. Így már csak ezért is kifejezetten szerencsétlen szóhasználat fajokról meg fajok keveredéséről beszélni.”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.