Köves Slomó: Kifejezetten szerencsétlen szóhasználat fajokról meg fajok keveredéséről beszélni

július 25., hétfő 13:47
65

Orbán Viktor a tusványosi beszédében fajelméleti fejtegetésbe fogott, elég nagy visszhanggal:

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j) és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija kezet fog a kormány és az EMIH közötti átfogó megállapodás aláírása után Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. november 18-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A Neokohn azóta megszólaltatta Köves Slomót, a kormánnyal jó viszont ápoló EMIH-Magyar Zsidó Szövetség vezető rabbiját is, aki a beszédről azt mondta:

„Ha jól értem, a beszéd jelentős részben a nyugati zsidó-keresztény kultúra térvesztéséről és az ezzel kapcsolatos kihívásokról szólt. A gondolatmenet ezen részével több tekintetben még azonosulni is lehet. Ugyanakkor éppen a zsidó-keresztény civilizáció egyik alapértéke, hogy Isten minden embert a maga képmására teremtett. Így már csak ezért is kifejezetten szerencsétlen szóhasználat fajokról meg fajok keveredéséről beszélni.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt