Ivan Korčok: „Egyre kevésbé értem Magyarország észrevételeit, és nem mi vagyunk az egyedüliek"

július 26., kedd 17:24
22

Ivan Korčok szlovák külügyminiszter a pozsonyi sajtótájékoztatóján aggodalmát fejezte ki a magyar képviselők kitartó megjegyzései miatt az Oroszország elleni közös uniós szankciókkal kapcsolatban – írja a Bloomberg.

„Egyre kevésbé értem Magyarország észrevételeit, és nem mi vagyunk az egyedüliek” – mondta Korčok, visszautasítva néhány „állítást, miszerint Szlovákia csak azért támogatja Ukrajnát, hogy Brüsszel kedvében járjon”. „Az ellenkezője igaz, úgy érzem, hogy Budapest minden lehetőséget ki akar használni, hogy szembeszálljon a közös uniós döntésekkel” – mondta Ivan Korčok.

Ivan Korčok a csehországi Melnikben 2021. július 20-án. Fotó: Michal Cizek/AFP

Csak Szijjártó Péter szavazott az EU-s spórolási terv ellen, a többi tagállam miniszterei támogatták, hogy kevesebb földgázt fogyasszanak. Orbán Viktor szerint Brüsszel ezzel újabb lépést tett a háborús gazdaság irányába.

Orbán Tusványoson is arról beszélt, hogy a szankciók nem billentik meg Moszkvát, pedig a nemzetközi vállalatok kivonulása és az európai szankciók rövid- és hosszú távon is visszafogják az orosz gazdaság teljesítményét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt