Ivan Korčok: „Egyre kevésbé értem Magyarország észrevételeit, és nem mi vagyunk az egyedüliek"

háború
2022 július 26., 17:24
comments 22

Ivan Korčok szlovák külügyminiszter a pozsonyi sajtótájékoztatóján aggodalmát fejezte ki a magyar képviselők kitartó megjegyzései miatt az Oroszország elleni közös uniós szankciókkal kapcsolatban – írja a Bloomberg.

„Egyre kevésbé értem Magyarország észrevételeit, és nem mi vagyunk az egyedüliek” – mondta Korčok, visszautasítva néhány „állítást, miszerint Szlovákia csak azért támogatja Ukrajnát, hogy Brüsszel kedvében járjon”. „Az ellenkezője igaz, úgy érzem, hogy Budapest minden lehetőséget ki akar használni, hogy szembeszálljon a közös uniós döntésekkel” – mondta Ivan Korčok.

photo_camera Ivan Korčok a csehországi Melnikben 2021. július 20-án. Fotó: Michal Cizek/AFP

Csak Szijjártó Péter szavazott az EU-s spórolási terv ellen, a többi tagállam miniszterei támogatták, hogy kevesebb földgázt fogyasszanak. Orbán Viktor szerint Brüsszel ezzel újabb lépést tett a háborús gazdaság irányába.

Orbán Tusványoson is arról beszélt, hogy a szankciók nem billentik meg Moszkvát, pedig a nemzetközi vállalatok kivonulása és az európai szankciók rövid- és hosszú távon is visszafogják az orosz gazdaság teljesítményét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.