Felszámolják Vitézy Dávid fővárosi beruházásokért felelős cégét

július 29., péntek 4:21
8

Az Nemzeti Közlekedési Központ (NKK) mint önálló intézmény megszűnik. A párhuzamos állami struktúrák megszüntetése érdekében, projektjeit az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) veszi át – ezt válaszolta a tárca sajtóosztálya a Népszavának, de más részleteket az ügyben már nem osztottak meg.

Pedig az NKK is csak idén júliusban jött létre, amikor átnevezték a Lázár Jánoshoz került Budapest Fejlesztési Központot és menesztették a teljes menedzsmentjét. Lázár akkor bejelentette, hogy a válság és az orosz-ukrán háború miatt felülvizsgálják a teljes állami projekt-listát. Ezután felfüggesztettek minden olyan állami beruházást, amelynek kivitelezése még nem kezdődött meg a Magyarország szomszédjában zajló háború miatti tartalékképzésre hivatkozva. A cég korábbi vezetőjét, Vitézy Dávidot közben az új kormány megalakulása után közlekedési államtitkárrá nevezték ki.

Ahogy a Népszava írja, a BFK sok projektet vitt, ezek összértékét 3-4 ezer milliárd forintra becsülte korábban Vitézy Dávid. A beruházások közé tartozott több vasúti fejlesztés, a Ferihegyi gyorsforgalmi út átépítése, a Nyugati Pályaudvar átalakítása, a Galvani híd, vagy éppen a recski nemzeti emlékpark, a csepeli és a városmajori közpark, amelyek átalakítási terveit nem sokkal a választások előtt mutatták be.

A beruházások folytatásáról a kormány dönt majd az Építési és Beruházási Minisztérium javaslatára, és nem valószínű, hogy a fővárosi fejlesztések kerülnek első helyre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt