Szombattól újraindul a vonatforgalom Nagymaros és Szob között

Az eredeti tervek szerint szombaton újraindul a vonatközlekedés - egy vágányon, módosított menetrend szerint - Nagymaros és Szob között, közölte a MÁV az MTI-vel péntek délelőtt.

Június elején, a nagy esőzések nyomán sárlavina zúdult a vágányokra, és mint az elmúlt években többször előfordult, lehetetlenné vált a vasútközlekedés a Dunakanyarban.

A MÁV szerint a károk felszámolása a tervezettnél gyorsabban haladt, így már augusztus előtt újraindulhat a vasúti forgalom.

A Metropolitan, Báthory, Hungária EuroCity és Metropol EuroNight vonatok az eredeti útvonalon, a Nyugati pályaudvarig, illetve onnan közlekednek.

A helyreállítás, ami augusztus közepéig tart, a másik vágányon tovább folytatódik tovább. A tehervonat-forgalom már július 28-án délután megindult Nagymaros és Szob között.

A G70-es vonat a MÁV közleménye szerint csak Nagymarosig közlekedik, onnan Szobig pótlóbusszal lehet tovább utazni.

Az egyvágányú közlekedési rend miatt a Nyugati pályaudvarról Szobra tartó Z70-es vonatok Nagymaros állomáson hozzávetőleg 10-14 percet várakoznak.

Szobról Budapest felé a Z70-es vonatok nappal Szob és Nagymaros között 10 perccel korábban közlekednek, Szobról minden óra 46 perckor indulnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt