Szombattól újraindul a vonatforgalom Nagymaros és Szob között

közlekedés
2022 július 29., 10:34

Az eredeti tervek szerint szombaton újraindul a vonatközlekedés - egy vágányon, módosított menetrend szerint - Nagymaros és Szob között, közölte a MÁV az MTI-vel péntek délelőtt.

Június elején, a nagy esőzések nyomán sárlavina zúdult a vágányokra, és mint az elmúlt években többször előfordult, lehetetlenné vált a vasútközlekedés a Dunakanyarban.

link Forrás

A MÁV szerint a károk felszámolása a tervezettnél gyorsabban haladt, így már augusztus előtt újraindulhat a vasúti forgalom.

A Metropolitan, Báthory, Hungária EuroCity és Metropol EuroNight vonatok az eredeti útvonalon, a Nyugati pályaudvarig, illetve onnan közlekednek.

A helyreállítás, ami augusztus közepéig tart, a másik vágányon tovább folytatódik tovább. A tehervonat-forgalom már július 28-án délután megindult Nagymaros és Szob között.

A G70-es vonat a MÁV közleménye szerint csak Nagymarosig közlekedik, onnan Szobig pótlóbusszal lehet tovább utazni.

Az egyvágányú közlekedési rend miatt a Nyugati pályaudvarról Szobra tartó Z70-es vonatok Nagymaros állomáson hozzávetőleg 10-14 percet várakoznak.

Szobról Budapest felé a Z70-es vonatok nappal Szob és Nagymaros között 10 perccel korábban közlekednek, Szobról minden óra 46 perckor indulnak.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.