Már kb. 100 benzinkúton nem lehet tankolni üzemanyaghiány miatt

augusztus 8., hétfő 14:44
16

Országszerte már 100 körül van azoknak a benzinkutaknak a száma, ahol egyáltalán nem lehet tankolni az üzemanyaghiány miatt – írja az ATV, ami szerint van olyan kút, ahol már elfogyott az augusztusra szánt mennyiség fele.

Illusztráció: Frank Hoermann/Sven Simon/dpa via AFP

A lap szerint a legnagyobb üzemeltető cégek korlátozásokat vezettek be: az OMV-nél legfeljebb 50 litert lehet tankolni, míg a Shell kutaknál 80 ezer forintért, ami piaci áron több mint duplája az OMV-s mennyiségnek. Balogh József energiapiaci szakértő a lapnak azt mondta, a cégek saját hatáskörben döntenek arról, hány liter üzemanyagot vagy mekkora összeghatárig tankolhatunk az autónkba, érdekes kérdés, hogy ezeket a korlátozásokat a fogyasztók a fogyasztóvédelemnél vagy bíróság előtt megtámadhatják-e. Balogh hallott olyan szabolcsi faluról, ahol csak 8000 forintig lehet tankolni.

A holtankoljak.hu előrejelzése szerint szerdától csökkenhet az üzemanyagár: a benzin piaci literenkénti ára 672, a gázolajé 723 forint lehet majd. (ATV)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt