Már kb. 100 benzinkúton nem lehet tankolni üzemanyaghiány miatt

energia
2022 augusztus 08., 14:44

Országszerte már 100 körül van azoknak a benzinkutaknak a száma, ahol egyáltalán nem lehet tankolni az üzemanyaghiány miatt – írja az ATV, ami szerint van olyan kút, ahol már elfogyott az augusztusra szánt mennyiség fele.

photo_camera Illusztráció: Frank Hoermann/Sven Simon/dpa via AFP

A lap szerint a legnagyobb üzemeltető cégek korlátozásokat vezettek be: az OMV-nél legfeljebb 50 litert lehet tankolni, míg a Shell kutaknál 80 ezer forintért, ami piaci áron több mint duplája az OMV-s mennyiségnek. Balogh József energiapiaci szakértő a lapnak azt mondta, a cégek saját hatáskörben döntenek arról, hány liter üzemanyagot vagy mekkora összeghatárig tankolhatunk az autónkba, érdekes kérdés, hogy ezeket a korlátozásokat a fogyasztók a fogyasztóvédelemnél vagy bíróság előtt megtámadhatják-e. Balogh hallott olyan szabolcsi faluról, ahol csak 8000 forintig lehet tankolni.

A holtankoljak.hu előrejelzése szerint szerdától csökkenhet az üzemanyagár: a benzin piaci literenkénti ára 672, a gázolajé 723 forint lehet majd. (ATV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.