Az oroszok újra pumpálják az olajat a Barátságba

augusztus 10., szerda 12:22
1

Újraindul a szállítás a Barátság kőolajvezetéken, ugyanis az orosz Transznyeft kőolajszállító közép-európai idő szerint szerda délután 15.00-kor ismét elkezdi pumpálni a kőolajat a vezetékrendszerbe. Ez annak köszönhető, hogy Ukrajna megerősítette, megkapta a tranzitdíjat a területén áthaladó orosz kőolajért - írta a Reuters.

A 444 is beszámolt arról, hogy a Mol egyeztetést folytatott az ukrán és az orosz féllel a Barátság vezeték újraindításáról, és átutalta az ukrajnai szakasz használatért fizetendő tranzitdíjat. Augusztus 4-e óta nem érkezett olaj a Barátság vezetéken.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Az orosz Transznyeft azért állította le a szállítást, mert nem tudta kifizetni a tranzitdíjat a vezeték ukrán szakaszát birtokló Ukrtransznafta nevű cégnek. Az orosz bankokat érintő szankciók miatt nem sikerült az utalás az oroszok állítása szerint, az elküldött pénz visszaérkezett a számlájukra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt