Szénbiztosokat nevezett ki a kormány, munkájukat havi 520 ezer forinttal díjazzák bruttóban

klímaváltozás
augusztus 18., 20:13
comments 8

Két fideszes képviselő is új pozícióval gazdagodott csütörtök este. A Hivatalos Értesítőben megjelent miniszteri utasítások szerint:

Horváth László, a gyöngyösi választókörzet képviselője a villamos energia ellátásbiztonságáért felelős miniszteri biztos lett 2024. augusztus 31-ig. Az lesz a feladata, hogy koordinálja a Mátrai Erőmű lignit villamos energia termelésének fokozását és működésének optimalizálását, és fejlesztési programokat dolgozzon ki.

photo_camera Orbán VIktor és Horváth László szénbiztos Fotó: Horváth Laci/Facebook

Riz Gábor, az ózdi választókörzet képviselője a hazai lignittermelés növeléséért, a villamos energia ellátásbiztonságáért, valamint a lakossági fűtési célú energiaellátás biztonságáért felelős miniszteri biztos lett 2024. augusztus 31-ig.

photo_camera Riz Gábor szénbiztos Fotó: Vajda János/MTI/MTVA

Neki kell felmérnie a barnakőszén- és lignittermelés növeléséhez szükséges beruházásokat és azok költségeit. Ő koordinálja a barnakőszén- és lignittermelés növekedésének biztosítását is, valamint felméri, elemzi a barnakőszén- és lignittermelés fokozásához szükséges munkaerőigényt, a munkaerő szakképzettségének helyzetét, különös tekintettel a munkaerő-mobilizációra, valamint a szervezeti és infrastrukturális lehetőségeire.

Mindkét szénbiztosnak Palkovics László ipari miniszter a főnöke. A munkájukat havi bruttó 520 ezer forinttal díjazzák. A kormány a rezsiemeléssel együtt jelentette be még júliusban, hogy a Mátrai Erőmű blokkjait újraindítják, és az év végéig fokozzák a szénbányászatot a lehető legnagyobb mértékben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt