Jordan Peterson elsírta magát egy podcastben, miután arról beszélt, hogy a szeretet erősebb a fájdalomnál

pszichológia
2022 augusztus 20., 13:56
comments 17

Jordan Peterson 3 órás interjút adott Lex Fridman podcastjében. A kanadai pszichológus egy ponton a gondolkodás folyamatával kapcsolatban kezdett a fájdalomról beszélni, valahogy így:

„Mi van a fájdalommal? Miért az a legvalóságosabb? Próbáld meg érvekkel eltüntetni! Sok szerencsét! Szóval a fájdalom az alapvető valóság. Rendben. Na ez kemény. Nem vezet ez nihilizmushoz és reménytelenséghez? Ja. Nem vezet ez olyan filozófiához, ami szembemegy a létezéssel? A legalapvetőbb valóság a fájdalom. Igen. Van valami, ami alapvetőbb, mint a fájdalom? Szeretet. Tényleg. Ha fájdalomban élsz, a szeretet és az igazság, ez mindened. És, tudod, ha ezek erősebbek a fájdalomnál, akkor talán ezek a legvalóságosabb dolgok.”

És a gondolatmenet közben elsírta magát.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.