Mivel nincs tűzijáték, az éjszakai többletvonatok, hévek, mentesítőbuszok sem közlekednek

közlekedés
2022 augusztus 20., 15:08

Az operatív törzs augusztus 20-i tűzijáték elhalasztásáról hozott döntéséhez igazodva a MÁV-Volán-csoport nem közlekedteti azokat a vonatokat, HÉV-járatokat és mentesítő buszokat, amiket az esti tűzijátékról hazautazók kényelmesebb eljutása érdekében terveztek indítani – közölte a MÁV.

Így a korábbi közléssel ellentétben ma nem közlekedik a Nyugati pályaudvarról - Cegléden át - Szolnokra 22:33-kor induló vonat (2698), a Nyugati pályaudvarról Szegedre 23:03-kor induló vonat (17008) és a Nyugati pályaudvarról Szobra 22:37-kor induló Z70-es járat (2408).

A hévek éjszakai közlekedése a következők szerint módosul:

  • H5-ös HÉV: a 6 perces követés helyett 10 perces,
  • H6-os HÉV: 30 perces követés, de nem indítjuk Közvágóhídról a 22:05 és 23:05-ös vonatokat,
  • H7-es HÉV: 10 perces követés, de Boráros térről nem indítjuk a 21:52 a 22:22 és a 22:52-kor tervezett vonatokat,
  • H8-as HÉV: 30 perces követés.

A nemzeti ünnepi rendezvényekkel kapcsolatos változások miatt a Volánbusz ünnepi, hétvégi menetrendje nem módosul, de a megerősítő járatokat nem indítják el.

A gigantikus arany-István és ezüst-csodaszarvas tavaly nagy sikert aratott, idén csak azok láthatták, akik az esőben a Hősök terére tévedtek.
photo_camera A gigantikus arany-István és ezüst-csodaszarvas tavaly nagy sikert aratott, idén csak azok láthatták, akik az esőben a Hősök terére tévedtek. Fotó: Kaufmann Balázs/444

A Technológiai és Ipari Minisztérium elrendelése alapján visszatéríti a MÁV-START a pénteki viharban érintett vonatokra váltott jegyek árát. A jegyeket kezelési költség levonása nélkül, az utas kérésére téríti meg, ha az egy útra vagy menettérti útra szóló menetjegyének érvényessége részben vagy egészben augusztus 19-én 18 óra és 20-án 6 óra közötti időszakra esett, és a menetjegyén feltüntetett viszonylat részben vagy egészben a székesfehérvári (30a vonal), dél-balatoni (30), vagy az észak-balatoni (29) vasútvonalra szól (a Budapest-Kelenföld–Nagykanizsa vagy a Szabadbattyán–Tapolca szakaszokra akár részben érvényes) – közölte a MÁV, ami szerint a visszatérítési igényt legkésőbb augusztus 31-ig lehet benyújtani a vasúti pénztárakban és az ügyfélszolgálatokon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.