Második világháborús roncs bukkant felszínre a Duna szerb részén

külföld
2022 augusztus 22., 05:14
comments 1

Az Európát sújtó aszály miatt egyre több hajóroncs bukkan fel a vízmedrekben. A Duna szerbiai szakaszán például egy elsüllyedt második világháborús hajó került a felszínre, ami még most is robbanóanyagokkal van tele.

A Prahovo város közelében elsüllyedt hajó egy 1944-ben elsüllyesztett náci flotta része volt, de mivel több ilyen is elsüllyedt a Dunában, még több bukkanhat elő.

link Forrás

Az alacsony vízállás miatt Olaszországban egy fel nem robbant második világháborús bombát találtak júliusban, ami miatt egy 3000 fős falu lakosságát kellett evakuálni.


A Pó folyóból egy németek által használt, 1943-ban elsüllyesztett bárka is előkerült. A helyiek néhány hónappal ezelőtt kezdték látni a Zibello bárka egyes részeit, mostanra pedig már csaknem a teljes hajóhossz látszik.

photo_camera Fotó: ANDREA CARRUBBA/Anadolu Agency via AFP

Galíciában, Portugália határán egy „szellemfalu” bukkant fel az év elején, amikor a szárazság drámai módon kiürítette egy tározó vizét. A szellemfalut, Aceredót 1992-ben öntötték el vízzel, hogy bővítsék a tárolót. Miután ismét kikerült a víz alól, néhány korábbi lakó visszament körülnézni.

photo_camera Fotó: ADRI SALIDO/Anadolu Agency via AFP

Az aszály azonban a hajózásnak nagyon nem kedvez, a Rajnán például korlátozni kellett a teherhajók forgalmát. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.