Pár napja lett új vezérigazgatója annak a cégnek, amelyik megvenni készül a Vodafone-t az államnak

gazdaság
2022 augusztus 22., 16:35
comments 13

Hétfőn reggel a gazdaságfejlesztési miniszter közleményéből derült ki, hogy a magyar állam bevásárolhatja magát a Vodafone magyarországi cégébe. Egészen pontosan a következőket tudtuk meg:

  • A kormány nemzetstratégiai jelentőségű ágazatként a távközlési piacon is növelni szeretné a magyar tulajdon arányát, ezért vásárolnák meg a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. kisebbségi részvénycsomagját.
  • Ezért a tranzakcióért Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter felel.
  • Az állami tulajdonrész 49 százalék lesz.
  • Ezt a pakkot az állam nevében a Corvinus Zrt. veheti meg.
  • Az üzletben érintett a 4iG nevű cég is.

Azt már a Vodafone egy órával később kiadott közleményéből tudhattuk meg, hogy a brit vállalat a magyar cégét teljes egészében eladná, a 4iG a többségi tulajdonos lehet majd 51 százalékos részesedéssel. A teljes vételár pedig 715 milliárd forint.

„Minden részletre vonatkozólag legyenek kedvesek tanulmányozni a közleményt, abban minden benne van, amit ma szerettünk volna közölni” - ezt Kern Tamás, Nagy Márton kabinetfőnöke mondta telefonbeszélgetésünk vége felé, amikor megkerestük. Sajnos azonban jó néhány dolog nem derül ki. Ebben a cikkben arra koncentrálunk ezek közül, hogy miért épp a „Corvinus Zrt.” képviseli majd a magyar államot és honnan lesz minderre pénze.

„A honlapon minden elolvasható, amúgy pedig legyenek kedvesek felhívni a Corvinust” - mondta kicsivel korábban Kern, amikor a cég után érdeklődtem nála. Azonban éppen onnan, a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt-től irányítottak a miniszter kabinetfőnökéhez mint illetékeshez. A honlapjukról pedig nem sok minden derül ki, hiszen az utoljára hét évvel ezelőtt frissült, a hétfői délelőtti állapotban így nézett ki:

A Corvinus Zrt. honlapja utoljára 2015-ben frissült.
photo_camera A Corvinus Zrt. honlapja utoljára 2015-ben frissült. Forrás: corvinus.hu

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.