A metróba menekülnek a hőség elől az idősek Kínában

klímakatasztrófa
2022 augusztus 25., 10:42
comments 1

Annyira szenvednek az emberek Kínában az ország valaha volt legdurvább kánikulájától, hogy az ország délnyugati részén fekvő Csungkingben már a föld alá, a metróállomásokra húzódnak le a hőség elől. Középkorú és idős kínaiak százai menekülnek a metróba, ahol van légkondicionálás. Ott ütik el az időt, dohányoznak, kártyáznak, alszanak, amíg újra ki lehet menni az utcára.

Emberek kártyáznak és pihennek egy metróállomáson Csungkingban.
photo_camera Emberek kártyáznak és pihennek egy metróállomáson Csungkingban. Fotó: NOEL CELIS/AFP

Kínában hetven napja tart a több tartományt érintő, példátlanul erős hőhullám, ilyen sokáig még sehol a világon nem volt korábban kánikula. Már mesterségesen próbálnak esőt csinálni, nem sok sikerrel. Gyárakat kellett bezárni a nagy meleg miatt, és bizonyos helyeken az utcai világítást is le kellett csavarni. Csungkingben gyakorlatilag kiszáradt a Jialing folyó. (France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.