A metróba menekülnek a hőség elől az idősek Kínában

klímakatasztrófa
2022 augusztus 25., 10:42
comments 1

Annyira szenvednek az emberek Kínában az ország valaha volt legdurvább kánikulájától, hogy az ország délnyugati részén fekvő Csungkingben már a föld alá, a metróállomásokra húzódnak le a hőség elől. Középkorú és idős kínaiak százai menekülnek a metróba, ahol van légkondicionálás. Ott ütik el az időt, dohányoznak, kártyáznak, alszanak, amíg újra ki lehet menni az utcára.

photo_camera Emberek kártyáznak és pihennek egy metróállomáson Csungkingban. Fotó: NOEL CELIS/AFP

Kínában hetven napja tart a több tartományt érintő, példátlanul erős hőhullám, ilyen sokáig még sehol a világon nem volt korábban kánikula. Már mesterségesen próbálnak esőt csinálni, nem sok sikerrel. Gyárakat kellett bezárni a nagy meleg miatt, és bizonyos helyeken az utcai világítást is le kellett csavarni. Csungkingben gyakorlatilag kiszáradt a Jialing folyó. (France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt