Már 25 ukrán halottja van a szerdai orosz rakétatámadásnak

háború
2022 augusztus 25., 11:49
comments 2

Tizenötről huszonötre emelkedett az áldozatok száma, akik szerdán az orosz hadsereg által egy vonatállomás ellen intézett rakétatámadásban vesztették életüket. Két gyerek is volt köztük, egy hatéves és egy tizenegy éves fiú.

Légicsapás utáni állapotok egy Dnyipropetrovszk megyei városban.
photo_camera Légicsapás utáni állapotok egy Dnyipropetrovszk megyei városban. Fotó: METIN AKTAS/Anadolu Agency via AFP

A légicsapás a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megyében lévő Csaplinében történt, az ukrán hatóságok szerint lakóövezetben. Az oroszok azt állítják, a célpont katonai szerelvény volt, mely Donbaszba szállított volna fegyvereket.

Ukrajna szerdán ünnepelte függetlenségének 31. évfordulóját és aznap Boris Johnson harmadszor utazott Kijevbe a háború kitörése óta. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.