A Podkoszt harmadik adásában a 444 főhorgászával, Szily Lászlóval beszélgettünk arról, hogy miért eszik a magyar olyan kevés halat (az egy főre jutó hazai halfogyasztás az Agrárközgazdasági Intézet számításai szerint 2019-ben 6,45 kg volt*) miközben annyi vizünk van, miért nem lehet a hazai piacokon tisztított halat kapni, miért még mindig az egészségességgel próbálják a halfogyasztást eladni és vajon mik a legfinomabb halfajták.
A témában ajánljuk Szily Laci csodálatos cikkét a hazai busa propaganda történetéről a MAKRO 3. - A Nagy Zabálás, a 444 nyomtatott magazinjának 3. számában.
Ha van kérdésetek, tippetek, hozzászólásotok vagy egy téma ötletetek, amiről szívesen hallgatnátok beszélgetést, küldjétek el nekünk a podkoszt@444.hu címre!
Az adást, és a 444 többi podcastját meghallgathatjátok Spotifyon, Google Podcaston, Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán és a több nagy platformon.
*Az Agrárközgazdasági Intézet 2014 óta számolja a hazai egy főre jutó halfogyasztást, az alábbi linken találhatók az adatok. A magyarországi halfogyasztás több tényezőből tevődik össze. Megtermelt tógazdasági étkezési halmennyiség (horgászat és természetes víztelepítésére értékesített halmennyiség nélkül) + intenzív üzemi étkezési halmennyisége + természetes vízi étkezési halmennyiség,(ami elsősorban horgászfogás), továbbá élősúlyra visszaszámolt import termékmennyiségi adatok - export mennyiségi adatok, amelynek összegét elosztják a tárgyév január 1-jén KSH-ban nyilvántartott népesség számával. Az adásban még említett KSH adat a 2,4 kg/egy főre jutó éves halfogyasztásról, csak a háztartásban fogyasztott mennyiséget jelöli, egy másik adatkörről és módszertanról van szó. Ez valójában egy háztartási fogyasztói kosarat jelent, ami egy szűk mintán alapul és nem a hazai teljes halfogyasztást jelenti.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.