Orbán nem találkozik Putyinnal, mondja a Kreml szóvivője

külföld
2022 szeptember 03., 08:07

Orbán Viktor csak Mihail Gorbacsov temetésén vesz részt Moszkvában, nem merült fel semmilyen találkozó igénye, mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a RIA Novoszti hírügynökségnek. Ezek szerint szerint tehát Orbán, aki szombat reggel utazott Oroszországba, nem találkozik Putyin elnökkel.

photo_camera Gorbacsov portréja a búcsúztatón Fotó: EVGENIA NOVOZHENINA/AFP

Eddig nem érkezett hír magas rangú nyugati vezetőkről, hogy részt vennének a búcsúztatón. Olaf Scholz német kancellár azt mondta, nem kapott meghívót, elődje, Angela Merkel pedig térdsérülésre hivatkozott. A Deutsche Welle azt írja, Franciaország és az Egyesült Államok nagyköveti szinten képviselteti magát.

Gorbacsov nem kap állami temetést, így Putyin sem lesz ott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.