Online lesz az utolsó hét és a vizsgaidőszak az ELTE-BTK-n

oktatás
2022 szeptember 06., 08:59
comments 10

A növekvő rezsiárak miatt az ELTE Bölcsészettudományi karának vezetése úgy döntött, hogy

  • az őszi szünet elmarad, cserébe egy héttel rövidebb lesz decemberben a szorgalmi időszak, szeptember 12-től december 9-ig tart,
  • az utolsó, december 5-én kezdődő hét már online lesz,
  • a vizsgaidőszak szintén online lesz. Ez változatlanul december 19-től február 4-ig tart.

A növekvő rezsiárak az oktatási intézményekben is problémát jelentenek. Somogyban bezárnak egy kollégiumot a gáz- és áramárak miatt, míg egy győrszentiváni iskolában szombatonként is tanulni fognak ősszel, hogy télen kevesebbet kelljen fűteni. Egy óbudai gimnázium pedig százezres támogatást kér a szülőktől a rezsiköltségek miatt. Maruzsa Zoltán mindezek ellenére augusztus végén azt mondta, kizárt, hogy a fűtési költségek miatt távoktatás legyen az iskolákban.

FRISSÍTÉS

Az ELTE-BTK Hallgatói Önkormányzata az alábbiakat írta a Facebookon:

„2022/2023-as tanév megkezdése előtt az Egyetem vezetése módosította a tanév eredetileg tervezett rendjét. A változtatás az alábbi:

  • az UNSECO Egyetemi Sport Nemzetközi Napján (2022. szeptember 20-án) nem lesz tanítási szünet;
  • az őszi szünet 2022. december 12-17. (hétfő- szombat) között lesz, így az őszi félév utolsó tanítási napja és ezzel a szorgalmi időszak vége 2022. december 9-én (levelező munkarendben 10-én) lesz.

Az Egyetem egyebekben változatlan működési rendben kezdi meg a tanévet. Esetleges későbbi oktatásszervezési vagy a működést érintő rendelkezésekről megfelelő időben fogtok tájékoztatást kapni."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.