Kiderült, Gulyás Gergely pontosan átlátja, mi a probléma a hatósági árazással

gazdaság
2022 szeptember 08., 13:43

„Árplafont megállapítani, hatósági árat megállapítani akkor lehet, hogyha valaki megtermeli azt, amit el akar osztani. [...] Ha én megállapítok egy árplafont, és nem tudom megtermelni azt a terméket, nem tudom garantálni, hogy abból elegendő legyen, akkor abból hiány lesz. Az csak még nagyobb bajt okoz.”

Aki azt gondolná, hogy egy magyar közgazdász vagy ellenzéki politikus nyilatkozatából idéztem a kormány által bevezetett hatósági árakról, az annyira tévedne, amennyire csak lehet. Ez az idézet ugyanis Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterről származik, aki a csütörtöki kormányinfón mondta mindezt.

És természetesen nem a magyar árstopokkal kapcsolatban, hanem az Európai Bizottság vezetőjének azon javaslatát minősítette, miszerint ársapkát kellene bevezetni az orosz gázra.

Közben véletlenül megfogalmazta a kormány saját politikájának tökéletes kritikáját.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.