Izjumot is visszavették az ukránok

háború
2022 szeptember 10., 17:16
comments 21

Kitartóan halad előre az ukránok ellentámadása északkelet-Ukrajnában, a kisebb települések után szombat délután Izjumot is visszafoglalták. Az oroszok csapatok kelet felé vonulnak, nehogy bekerítsék őket. Az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov ezt azzal magyarázta, hogy a Balaklijánál és Izjumnál lévő csapatokat „átcsoportosítják” a fontosabb donyecki színtérre. Ezeket a csapatokat egyébként egyszer már Kijev alól is átcsoportosították. Rendszeres szerzőnk, Rácz András Facebook-oldalán azt írja, „a háború legnagyobb orosz vereségét látjuk éppen kibontakozni.”

photo_camera Ukrán lövészek Izjum mellett 2022 júniusában. Fotó: ANATOLII STEPANOV/AFP

A több ezer orosz katona olyan tempóban menekül, hogy inkább otthagyják a lőszerkészleteket és a felszerelésüket is. A TASZSZ hírügynökség szerint az orosz közigazgatás vezetője az általa ellenőrzött harkivi területeken azt mondta a lakosoknak, hogy evakuálják a tartományt, és meneküljenek Oroszországba, hogy „életeket mentsenek”. Szemtanúk arról számoltak be, hogy dugók alakultak ki az oroszok által ellenőrzött területről autóval menekülő emberek miatt. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.