Rekordot döntött az augusztusi biciklis forgalom Budapesten

közlekedés
2022 szeptember 19., 07:31
comments 10

Több mint 292 ezerszer haladtak át a BKK négy állandó biciklis mérőhelyén augusztusban. A mérések 2017-es kezdete óta rendre ez a hónap a legforgalmasabb ezeken a pontokon.

Az adatok szerint 6 százalékkal többen hajtottak át rajtuk, mint tavaly, de még a 2020-as számokat is sikerült felülmúlni, amikor a járvány miatt többen szálltak biciklire. A BKK ábráján látszik, hogy a koronavírus előtti években sokkal kevesebben kerékpároztak. A júliusi forgalom ehhez képest elmaradt a 2021-estől és a 2020-astól, a júniusi pedig kevéssel múlta felül a 2020-ast.

photo_camera Forrás: BKK

A négy fix mérőpont az Árpád hídnál, a Bem rakparton, a Hungária körúton és a Weiss Manfréd úton működik, de máshol időszakos méréseket is végeznek. Augusztusban a Rákóczi hidat és a Szilágyi Erzsébet fasort is vizsgálták.

Ezenkívül a Budapest Közút méréseiből ismerjük a Nagykörút biciklis forgalmát is. Korábban ezek alapján írtuk, hogy idén január-februárban naponta 2-3 ezer bicikli haladt el a Szondi utcánál, a jó időben pedig ez 5-6 ezerre nőtt. Vagyis semmiképp sem állja meg a helyét, amit Gulyás Gergely miniszter mondott júliusban: „(...) végig kell menni a körút teljes szakaszán, hogy az ember egy tucat biciklistát össze tudjon számolni”.

Biciklisek a fővárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án
photo_camera Biciklisek a fővárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.