A hadsereg lejáratásával vádolhatják meg Alla Pugacsovát

szeptember 20., kedd 16:43
1

Egy magánszemély beadványára hivatkozva nyomozást kezdeményezett az orosz Belügyminisztérium Alla Pugacsova néhány nappal korábbi nyilatkozata ügyében – írja a Gazeta.ru. Minden idők első számú orosz popdívája a közösségi médiában állt ki férje, a humorista Makszim Galkin mellett, akit előzőleg idegen ügynökké nyilvánítottak a hatóságok.

„Kérem, hogy vegyenek fel szeretett hazám idegen ügynökeinek sorába, mert szolidáris vagyok a férjemmel, egy becsületes, tisztességes és őszinte emberrel, Oroszország igaz és becsületes hazafijával, aki hazájának jólétet, békés életet, szólásszabadságot kíván, és azt, hogy gyermekeinket ne kelljen megöletni illuzórikus célokért, amelyek országunkat páriává teszik, és polgáraink életét megnehezítik" – írta Pugacsova az Instagramján.

Alla Pugacsova Andrej Makarevics, az „orosz Beatles” frontembere társaságában, utóbbi már megkapta az idegen ügynök státust Fotó: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

A posztnak hatalmas visszhangja volt Oroszországban és külföldön, az énekesnőt rengetegen biztosították támogatásukról, az orosz hatalompárti politikusok és szimpatizánsok viszont össztüzet zúdítottak rá.

Korábban olyan információk jelentek meg az igazságügy-minisztérium részéről, miszerint a nemzeti ikonnak számító Pugacsova aligha számíthat rá, hogy megkapja az idegen ügynök minősítést, ám most a rendvédelmi szervek megerősítették a TASZSZ hírügynökségnek, hogy a nyomozást elindították. Az állítólagos magánszemély a beadványában arra hivatkozott, hogy az énekesnő a posztjában lejáratta az orosz hadsereget és annak ukrajnai erőfeszítéseit. Emellett azt is felvetette, hogy vajon részesül-e Pugacsova külföldi támogatásban.

Az orosz hadsereg lejáratását a háború kezdetekr kriminalizálták, évekre is rács mögé kerülhetnek azok, akiket ilyen cselekményekkel vádolnak meg, illetve ítélnek el miattuk. Egy moszkvai önkormányzati képviselő, Alekszej Gorinov júliusban 7 évet kapott, mert bírálta Ukrajna lerohanását, és háborúnak nevezte a háborút.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt