Csúnyán megnő az autópálya-matricák díja, ha egy hónapra vagy tíz napra vásárolunk

közlekedés
2022 szeptember 20., 04:56
comments 12

Azok számára, akik rendszeresen autópályáznak, és emiatt hosszabb időszakokra vesznek matricát, nem emelkednek túlzottan a kiadásaik januártól, de azok, akik csak rövidebb időszakra vásárolnak, mondjuk tíz napra vagy egy hónapra, jóval többet fizetnek majd.

A Technológiai és Ipari Minisztérium hétfőn éjjel kiadott és a Telex által szemlézett közleménye szerint az éves országos és megyei matricák ára mindössze öt százalékkal emelkedik 2023 elején. Az országos autópálya matrica az eddigi 47 ezer forintról 49 190 forintra nő, a megyei matricák pedig szintén öt százalékkal drágulnak, 5450-ről 5720 forintra.

Akik azonban tíz napra vagy egy hónapra vásárolnak, 44-72 százalékos áremelésre számíthatnak. A közlemény szerint a havi matrica 8900, a tíz napos pedig 5500 lesz 2023 elejétől. A haviért most 5210 forintot kell fizetni, a tíznaposért pedig 3820-at. A motorosok tíznapos útdíja nő a legnagyobb arányban, 1600 forintról 2750-re, ez közel 72 százalékos áremelést jelent.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.