Százával tartóztatják le a mozgósítás ellen tiltakozó oroszokat

külföld
2022 szeptember 21., 16:04

Egyre több orosz városból érkeznek hírek megmozdulásokról, melyeken jellemzően pár tucatnyian tiltakoznak a szerda reggel bejelentett mozgósítás ellen. Hogy ilyen kevesen merik felvállalni a véleményüket, abban nagyon nagy szerepe van annak, hogy a karhatalom azonnal fellép minden tiltakozó ellen, akit a háború kezdete óta bevezetett szabályok szerint akár 15 év szabadságvesztésre is ítélhetnek.

Krasznojarszkban például ez a pár tüntetőt, akik telefonjuk lámpájával világítva vonultak a belvárosban,

link Forrás

perceken belül előállították az éber karhatalmisták:

link Forrás

Az OVD Info emberjogi szervezet összesítése szerint szerdán eddig már száznál is több tiltakozót vettek őrizetbe.

UPDATE 20:30: Az OVD Info legfrissebb közlése szerint már ötszáz tüntetőt állítottak elő szerte Oroszországban. Csak Jekatyerinburgban 153 tüntetőt állítottak elő:

link Forrás

UPDATE 2 21:50: Az OVD Info még frissebb összesítése szerint már 1178 embert állítottak elő. Moszkvában és Szentpéterváron szép számú tömeg gyűlt össze tiltakozni a mozgósítás ellen:

link Forrás

(Via The Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.