Marco Rossi: Már biztosan legalább a második helyen végzünk, ez hatalmas eredmény

sport
2022 szeptember 24., 08:41
comments 11

„A bennmaradás olyan dolog, melyet senki nem várt el, de most már biztosan legalább második helyen végzünk, ez hatalmas eredmény a csapatnak, a magyar futballnak és persze nekem is. De talán a legnagyobb elismerést Hansi Flick szavai jelentik, aki arról beszélt, hogy nehéz ellenünk játszani, nehéz feltörni a védelmünket, mert nem adunk helyet” – nyilatkozta Marco Rossi, miután a magyar válogatott 1:0-ra nyert Németországban, írja a hvg.

photo_camera Marco Rossi
Fotó: TOM WELLER/dpa Picture-Alliance via AFP

Amennyiben hétfőn legalább döntetlent játszik az olaszok ellen a válogatott, megnyeri a csoportját és bejut a Nemzetek Ligája négyes döntőjébe.

Rossi szerint a tegnapi sikerért nagyon meg kellett szenvedni a második félidőben, mert akkor mélyen védekezett a csapat, és nem tudta eleget megtartani a labdát, ebben javulni kell. A szövetségi kapitány azt is elmondta, miért szavazott bizalmat az újonc Kerkez Milosnak. Milos jó fizikai állapota, rendkívüli gyorsasága és agresszivitása győzte meg, illetve az, hogy a 18 éves fiatal úgy néz ki, mintha nem érezne nyomást magán.

Az, hogy Szalai Ádám a jövő hétfői, Olaszország elleni meccsen visszavonul a válogatottól, rávilágított arra, hogy szükség van új, fiatal játékosokra, mint Kerkez, de a válogatott jó úton jár – mondta Rossi.

Szalai Ádámról beszélve hozzátette, hogy remélte, hogy a játékos szépen tud búcsúzni, és mindegy volt, hogy a két meccs közül melyiken talál be, de jó lenne, ha Olaszország ellen is betalálna.

A magyar gólról nevetve elmondta, hogy első gondolata az volt, hogy túl korai. A figurát - aminek a sikere a szögletrúgó és a befejezőember minőségén múlik - már gyakorolták.

„Az első játékrész az eddigi 14 válogatott meccsem legrosszabb félideje volt. Hiányzott a bátorság, az intenzitás, és emellett sok volt a hiba is. A második már jobb volt, de kevés helyzetet alakítottunk ki” - mondta a meccs után Hansi Flick, a németek szövetségi kapitánya.

„Olaszország olyan kalibert képvisel, mint Németország és Anglia, de ha mindenki mindent belead, akkor kis szerencsével talán ott is jó eredményt érhetünk el. De számomra a teljesítmény fontosabb, hogy jobb legyen, mint amit most a második félidőben produkáltunk.” - mondta a hétfői Olaszország elleni meccsről Rossi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.