Lavrov: „Ez színtiszta diktatúra”

külföld
2022 szeptember 25., 05:26
comments 18

Az orosz külügyminiszter az ENSZ Közgyűlésén élesen bírálta az Egyesült Államokat „Tajvan körül a tűzzel játszanak. Ráadásul katonai támogatást ígérnek Tajvannak” – mondta Lavrov.

A Tajvan miatt kialakult feszültség azt követően fokozódott az Egyesült Államok és Kína között, hogy Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke augusztusban Tajvanra látogatott. Ezt nagyszabású kínai hadgyakorlatok követték, Joe Biden amerikai elnök pedig ígéretet tett Tajvan védelmére.

photo_camera Szergej Lavrov az ENSZ Közgyűlésén 2022. szeptember 24-én Fotó: JOHN LAMPARSKI/NurPhoto via AFP

Vlagyimir Putyin orosz elnök Kína mellé állt Tajvan ügyében. „Szándékunkban áll szilárdan ragaszkodni az »egy Kína« elvhez” – jelentette ki a múlt héten. „Elítéljük az Egyesült Államok és csatlósainak provokációit a Tajvani-szorosban” – tette hozzá.

Lavrov azzal is vádolta Washingtont, hogy szankciókkal próbálja „az egész világot a saját hátsó udvarává tenni”. „Ez színtiszta diktatúra, illetve kísérlet annak kikényszerítésére” – jelentette ki. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.