Stockholmban ragadtak a WizzAir utasai

repülés
szeptember 26., 5:56
comments 10

Vasárnap este kilenckor kellett volna felszállnia a Stockholmból Budapestre tartó WizzAir gépnek, de ez nem történt meg. A járat indítását hétfőre halasztották. A légitársaság nem tudott szállást intézni, az utasok a reptéren töltötték az éjszakát.

Az utasok még délután öt körül arról kaptak egy értesítést, hogy a gép várhatóan 40 perc késéssel fog indulni, írta az egyik utas. A beléptetés elkezdődött a reptéren, aztán állítása szerint egyszer csak leállt, és az indulás egyre késett. Hivatalos tájékoztatást nem kaptak, hajnali egy óra körül a gép pilótája azt mondta, műszaki hiba van, amihez alkatrész kell, ezért az indulást elhalasztják másnap délután kettőre. Akkor azt mondta a társaság, hogy intéz szállást és transzfert.

A biztonságiak ezután kitereltek mindenkit a váróba, ahol az utas szerint őrületes kommunikációs káosz volt. Két óra sorban állás után azt mondták, hogy a reggeli budapesti gép betelt. A WizzAir mégsem tudott szállást intézni, az utasok a non-stop nyitva tartó reptéren töltötték az éjszakát. A mostani tervek szerint hétfőn 14.40-kor indul majd egy gép Budapestre.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a légitársaságot, ha válaszolnak, frissítjük a cikket.

Frissítés (15:02):

A légitársaság közleménye: „A Wizz Air szeptember 25-i, Stockholmból Budapestre tartó járatát műszaki hiba miatt törölni kellett. A járatot szeptember 26. 14:40-re ütemezte át a légitársaság, erről az utasokat SMS-ben és e-mailben is tájékoztatta. Mivel a környéken lévő szállodák telítettek voltak, csak korlátozott számban állt rendelkezésre szabad szoba, így emailben jeleztük utasainknak, amennyiben saját maguk számára tudnak szállásról gondoskodni, annak költségeit (szállás, reptéri transzfer) a légitársaság utólag megtéríti számukra. Az érintett utasok ezt az összeget a Wizz Air felületein vagy ügyfélszolgálatánál tudják igényelni a számlák másolatának bemutatásával.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt