Mi történne, ha holnap meghalna Putyin?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
2022 október 2., 5:09
comments 13

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin megbízott elnökként, megválasztott elnökként, miniszterelnökként, majd újra elnökként már közel 23 éve irányítja Oroszországot, és nem adja jelét annak, hogy hamarosan nyugdíjba tervezne vonulni. Az orosz alkotmány 2020-as módosítása óta Putyin újabb két elnökválasztáson indulhat, így potenciálisan 2036-ig, 83 éves koráig maradhat hatalmon.

Amióta az öregedő Putyin februárban elrendelte Ukrajna lerohanását, sok a találgatás a jövőjét illetően. Október 7-én lesz a 70. születésnapja, és egyre több a hír és pletyka a romló egészségi állapotáról, miközben életben maradása a Kreml egyik legfontosabb nemzetbiztonsági prioritása. Putyin egyelőre nem is nevezett meg nyilvánosan senkit, aki egy nap az utódja lehetne.

Pedig ahogy Mihail Gorbacsov szovjet főtitkár és II. Erzsébet brit királynő, úgy egyszer Putyin is meg fog halni. De mi van akkor, ha ez váratlanul, hirtelen tényleg bekövetkezik, miközben még hivatalban van? Mi a protokoll, és mi várható utána Oroszországtól?

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt