Tanítanék: 30 iskolából 600 tanár jelentkezett a szerdai polgári engedetlenségre

oktatás
2022 október 03., 09:28
comments 4

Hétfő délelőttig 600 pedagógus jelezte a Tanítanék Mozgalomnak, hogy szerdán polgári engedetlenségben fognak részt venni.

photo_camera Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom egyik vezetője, a Kölcsey Ferenc Gimnázium egyik kirúgott tanára Fotó: Németh Dániel/444

Aznap lesz az országos sztrájk is, amihez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint 200 intézményből jelentkeztek.

Utóbbi a tiltakozás törvényes formája, de a sztrájkjog szűkítése miatt a pedagógusok egy része hetek óta polgári engedetlenség formájában szünteti be a munkát időről időre. Emiatt rúgtak ki többeket a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, ami ellen péntek este és hétfőn reggel is tiltakoztak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.