Már több mint 200 iskolából csatlakoztak a szerdai sztrájkhoz

oktatás
2022 október 3., 4:17
comments 9

A hétvégén is folyamatosan érkeztek a sztrájkbejelentések a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetéhez, mondta a Népszavának Nagy Erzsébet ügyvivő. Sok tanár azután csatlakozott a tiltakozáshoz, hogy pénteken több tanárt kirúgtak a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból azért, mert részt vettek a polgári engedetlenségben. A szerdai sztrájkra eddig több mint 200 iskolából jelentkeztek országszerte.

photo_camera Tanártüntetés márciusban Fotó: Kiss Bence/444

A szakszervezet vasárnap felszólította a tankerületet, hogy vegye vissza az érintett tanárokat, akikre aránytalan büntetést szabtak ki. „A kollégák eltávolítása az iskolából sokkal nagyobb mértékben csorbítja a tanulók tanuláshoz való jogát és a tankötelezettség teljesítését, mint a polgári engedetlenség idején elmaradt néhány óra” - írta a PDSZ.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt