Moldova légterét is megsértették a reggel Ukrajnára kilőtt rakéták

külföld
2022 október 10., 10:15
comments 1

Három manőverező robotrepülőgépet lőttek ki egy orosz hajóról, a rakéták áthaladtak Moldova légterén is. Ezt Nicu Popescu, az ország külügyminisztere posztolta Twitteren.

Az eset miatt bekéretik a moldovai külügyminisztériumba az orosz nagykövetet.

Ukrajnát hétfőn kiterjedt rakétatámadás érte, ennek lehetett része a moldovai incidens. A február 24-én kitört háború óta Moldova többször is felszólította Oroszországot, hogy tartsa tiszteletben területi szuverenitását. A területén fekvő, a Szovjetunió felbomlásakor létrejövő oroszbarát szakadárállam, a Dnyeszter Menti Köztársaság Oroszországhoz akar csatlakozni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.