MTVA: „Hadházy Ákos ismét támadni készül”

POLITIKA
2022 október 10., 13:50
comments 14

Hadházy Ákos az MTVA székháza elől bejelentkezve arról beszélt, hogy „Kövér László végre kegyeskedett megengedni” neki, hogy letegye az esküjét a Parlamentben. Hadházy azt mondta, egyetlenegy, propagandaellenes törvényjavaslatot nyújt be, onnantól csak a legszükségesebb szavazások kedvéért jár be az Országházba.

link Forrás

A közmédia erre közleményben reagált:

„Hadházy Ákos ismét támadni készül, a következő két hétben sátrat akar verni a magyar közmédia gyártóbázisa elé.”

Azt írják, még „élénken él a magyar polgárok emlékezetében az a nyomásgyakorlás, amelyet baloldali képviselők kíséreltek meg 2018 decemberében”, amikor „minősíthetetlen hangnemben, a törvények előírásainak teljes figyelmen kívül hagyásával, a közmédia munkatársainak fenyegetésével, becsmérlésével próbáltak meg érvényt szerezni saját pártjaik elképzeléseinek”. (Itt egy videó arról, hogyan bántak az őrök Varju László DK-s képviselővel.)

Az MTVA azt írja, a közmédia akkor sikeresen védte meg a szerkesztői szabadságot, a sajtó függetlenségét.Most szerintük „Hadházy Ákos ismét támadni készül, amikor a következő két hétben sátrat kíván verni a magyar közmédia gyártóbázisa elé”. „Ismerve Hadházy Ákos eddigi tevékenységét, joggal feltételezhető, hogy ismételten a törvények megkerülésével, akár erőszakos úton is kísérletet tesz a gyártóbázisra történő behatolásra” – írja a zuglói képviselőtől rettegő, évi 100 milliárdos költségvetésű közmédia.

Azt írják Hadházyról:

„Várhatóan ismételten hazugságokat fog terjeszteni, elfogultsággal vádolva a közmédiát, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy a 2022. április 3-ai választásoktól 2022. augusztus 31-éig 2700 alkalommal kaptak meghívást a baloldali és más ellenzéki pártok képviselői a közmédia adásaiba. Ezekből összesen 67 alkalommal fogadták el a meghívást, 2546 esetben nem is válaszoltak a megkeresésre.”

A napi 17,88 meghívás elég erős számnak tűnik, ennyit még fideszes politikusok sem szerepelnek egy nap a közmédiában.

„A közmédia továbbra sem enged semmiféle politikai nyomásgyakorlásnak, kitart az Alaptörvény, a médiatörvény, és a sajtó működését szabályozó valamennyi jogszabály betartása mellett” – zárja a közleményét az MTVA, aminek az akkori vezető szerkesztője hangfelvételeken arról beszélt, hogy náluk nem az ellenzéket támogatják, és az anyagok készítése során ezt vegyék figyelembe.

Mivel Hadházy egyelőre nem beszélt konkrét megmozdulásról, amit a közmédia épülete előtt tartana, megkérdeztük tőle, mire vonatkozhat az MTVA közleménye.

A képviselő azt mondta: ha lesz ilyen típusú akció, akkor azt be fogja jelenteni.

A köztévén a választásokig Márki-Zay Péterről csak azt tudhatták meg a nézők, ami a Fidesz narratíváját erősítette (háborúba akarja vinni az országot) vagy valamilyen negatív kontextusban bukkant fel az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje (tényleg csak pár cím: A háború elől menekülőket használja pénzgyűjtésre Márki-Zay Péter, Márki-Zay ezúttal egy veszprémi fiatallal keménykedett, Bajban van a számokkal Márki-Zay Péter, A nőket sértegette Márki-Zay Péter, Márki-Zay folyamatosan sérteget). A stúdióba csak egyszer hívták, 5 percet kapott, reggel 8-kor.

A Kúria szerint az is elég a kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz, ha az M1 csak utal arra, hogy ellenzéki vélemények léteznek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.