Puyol: Elnézést kérek az ügyetlen viccért

ÉLET
2022 október 10., 04:14
comments 2

„Tévedtem. Elnézést kérek az ügyetlen viccért, nem volt mögötte rossz szándék, de egyáltalán nem volt helyénvaló. Megértem, hogy sértő lehetett. Minden tiszteletem és támogatásom az LMBTQA+-közösségé” - posztolta Carles Puyol, a Barcelona legendás focistája vasárnap este.

link Forrás

A minibotrány háttere, hogy Puyol egykori válogatottbeli csapattársa, a Real Madrid korábbi kapusa, Iker Casillas vasárnap délután látszólag coming outolt a Twitteren. Azt írta: „Remélem tiszteltek: meleg vagyok”. Puyol erre azt reagálta: „Ideje elmesélnünk a történetünk, Iker ❤😘”

Másfél óra után eltűnt Casillas posztja, majd azzal magyarázta a történteket, hogy feltörték a fiókját. „Meghekkelték a fiókot. Szerencsére már minden rendben. Elnézést kérek minden követőmtől. És természetesen még inkább elnézést kérek az LMBT-közösségtől. 🙏”

Ezután Puyol is törölte saját viccelődését.

Iker Casillas és Carles Puyol ünneplik vébégyőzelmüket a 2010-es dél-afrikai világbajnokság döntőjében.
photo_camera Iker Casillas és Carles Puyol ünneplik vébégyőzelmüket a 2010-es dél-afrikai világbajnokság döntőjében. Fotó: JAVIER SORIANO/AFP

Egy tavaly tényleg coming outoló ausztrál focista, Josh Cavallo csalódott Casillasban és Puyolban. „Azt látnom, hogy példaképeim, a játék legendái gúnyt űznek a coming outból és a közösségemből, ez több mint tiszteletlenség” - írta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.