Jámbor András vizsgálatot kér Pintér Sándortól Marosi Beatrix diplomamunkája miatt, amit állítólag plagizált

oktatás
2022 október 11., 10:54
comments 20

Hadházy Ákos kedd reggel írt arról, hogy egy szakértővel átvizsgáltatta Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerület vezetőjének diplomamunkáját. Az derült ki, hogy „a diplomamunka legalább 36 százaléka más forrásokból szó szerint átemelt, ennek megfelelő jelölése nélkül. Nagy valószínűséggel ennél nagyobb arányban tartalmaz plagizált részleteket.”

Jámbor András a Parlamentben
photo_camera Jámbor András a Parlamentben Fotó: Németh Dániel/444

Ennek kapcsán Jámbor András országgyűlési képviselő azt közölte, hogy

levélben kéri „az oktatásért felelős belügyminisztert, Pintér Sándort és a KLIK vezetőjét, Hajnal Gabriellát, hogy kérjenek és indítsanak vizsgálatot” a plágiumügyében, és ha igaz a plágium, rúgják ki.

„Talán abban a miniszter úrral és a KLIK vezetőjével egyetérthetünk: ha valakiről bebizonyosodik, hogy plagizált, az nem lehet felelős vezetője egy 5 budapesti kerületet magában foglaló tankerületnek!” - írja Jámbor Facebook-oldalán. Ő egyébként már a vizsgálat idejére is felfüggesztené Marosit.

Marosi Beatrix az,

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.