Jámbor András vizsgálatot kér Pintér Sándortól Marosi Beatrix diplomamunkája miatt, amit állítólag plagizált

oktatás
2022 október 11., 10:54
comments 24

Hadházy Ákos kedd reggel írt arról, hogy egy szakértővel átvizsgáltatta Marosi Beatrix, a Belső-Pesti Tankerület vezetőjének diplomamunkáját. Az derült ki, hogy „a diplomamunka legalább 36 százaléka más forrásokból szó szerint átemelt, ennek megfelelő jelölése nélkül. Nagy valószínűséggel ennél nagyobb arányban tartalmaz plagizált részleteket.”

photo_camera Jámbor András a Parlamentben Fotó: Németh Dániel/444

Ennek kapcsán Jámbor András országgyűlési képviselő azt közölte, hogy

levélben kéri „az oktatásért felelős belügyminisztert, Pintér Sándort és a KLIK vezetőjét, Hajnal Gabriellát, hogy kérjenek és indítsanak vizsgálatot” a plágiumügyében, és ha igaz a plágium, rúgják ki.

„Talán abban a miniszter úrral és a KLIK vezetőjével egyetérthetünk: ha valakiről bebizonyosodik, hogy plagizált, az nem lehet felelős vezetője egy 5 budapesti kerületet magában foglaló tankerületnek!” - írja Jámbor Facebook-oldalán. Ő egyébként már a vizsgálat idejére is felfüggesztené Marosit.

Marosi Beatrix az,

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt