Spórolnak a Pázmányon is, elmarad az őszi és a tavaszi szünet

oktatás
2022 október 14., 20:20

Megszorító intézkedéseket vezettek be a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) az energiaválság és az annak kapcsán kialakult drasztikus közüzemi költségnövekedés miatt, írják az egyetem pénteki Facebook-posztjában.

A rektori utasítás szerint

  • 20 foknál nem lehet melegebb az épületekben, a mellékhelyiségekben és a folyosókon pedig 18 fok a maximum.
  • A melegvíz ellátást megszüntették, a meleglevegős kézszárítók áramtalanítva lesznek.
  • A vizsgaidőszak 2022. december 12-én kezdődik és 2022. december 19-ig tart, ezt követően 2023. január 9-én kezdődik és 2023. február 11-én zárul.
  • Az egyetem 2022. december 19. és 2023. január 9. között zárva tart.
  • A Budapest, Szentkirályi utca 26. sz. épület 2022. október 16-tól 2023. április 15-éig teljesen lezárják.
  • A Sophianum és az Esztergom, Majer István 1-3. telephely 2022. december 19. és 2023. március 1. között nem lesz nyitva.
  • Az őszi és a tavaszi szünet is elmarad.

A rezsiárak miatt a Dunaújvárosi Egyetem online oktatásra áll át, a Budapesti Gazdasági Egyetemen nem lesz meleg víz, de különböző energiatakarékossági intézkedéseket vezetnek be a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, ahol telefont se lehet tölteni, valamint a megmaradt állami egyetemeken is.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.