Gyilkossági kísérlettel vádolják a floridai apát és 15 éves fiát, akik az utcán nyitottak tüzet egy nőre, mert azt hitték, betörő

bűnügy
2022 október 19., 18:39
comments 10

„Nem lősz emberekre. Nem hagyod el az otthonod biztonságát, hogy kimenj és embereket üldözz” – mondta Grady Judd, Polk megye seriffje a floridai esetről.

A 73 éves Gino Colonacosta és fia szombat reggel kezdtek lövöldözni, miután aznap 7 óra körül kaptak egy telefonos értesítést, hogy van valaki a Winter Haven-i lakásuk bejárati ajtajánál, részletezte az esetet a seriff.

A valaki a szomszédjuk volt, aki a tévesen neki kézbesített, de valójában a Colonacosta család által rendelt gyógyszercsomagot akasztotta fel a bejárati ajtóra.

Miután riasztást kaptak a kapucsengő kamerájától, apa és fia 45-ös kaliberű lőfegyverekkel felfegyverkezve hagyták el otthonukat. Egy olyan személyt kerestek, akiről azt gyanították, hogy betörő.

Közel 100 méterre találtak egy nőt, aki a telefonját nézegette egy sötét ablakú, járó motorú járműben. Őt vették célba, magyarázta Judd.

Amikor a nő felnézett, és észrevette a férfit a kocsi hátuljánál, ahogy rászegezi a fegyvert, miközben azt kiabálja, hogy szálljon ki a kocsiból, arra gondolt, hogy el akarják lopni az autóját, ki akarják rabolni. Ekkor hátramenetbe kapcsolt, de a kétségbeesett menekülés közben nekiment egy mögötte álló autónak.

Amikor a tizenéves fiú a felfordulás látva megközelítette az autót, azt gondolta, az áldozat megpróbál az apjának tolatni, és tüzet nyitott.

Colonacosta és fia lőni kezdte az autót, miközben a nő elhajtott. Összesen hétszer lőttek. A nő, akit nem találtak el, riasztotta a seriff irodáját. A vizsgálat megállapította, hogy az egyik golyó áthatolt a babaülésen, és a vezetőülésbe fúródott bele. (via nbcnews.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.