Az Origo szerint Ukrajna megtámadta Oroszországot

Média
2022 október 20., 09:34
comments 33

„Drámai fordulat: Ukrajna támadást indított Oroszország ellen” - hirdeti vörös sávban a kormányzati médiabirodalom zászlóshajója, az Origo.

A címet olvasva joggal gondolhatná a gyanútlan olvasó, hogy Ukrajna támadást indított Oroszország ellen, de erről szó sincs. Az Origo azt az eseményt tálalja így, hogy az ukrán hadsereg egyre közelebb kerül Herszon megye központjához, amit az oroszok foglaltak el azután, hogy februárban háborút indítottak Ukrajna ellen.

Az Origo ezzel egy az egyben Vlagyimir Putyin üzenetét közvetíti, mintha a megszállt területek Oroszország részét képeznék.Az orosz vezetés ezt olyan népszavazással próbálta megalapozni, amit rajta kívül csak Észak-Korea ismert el az egész világon. Az Origo cikkéből egyáltalán nem derül ki, hogy Herszon amúgy Ukrajnában van, és az sem, hogyan kerültek oda orosz katonák.

Az Origón júniusban azt is bejelentették, hogy elkezdődött a harmadik világháború.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.