Pintér Sándor-maszkban tiltakoztak a tankerületnél

oktatás
2022 október 20., 10:41
comments 3

Szegedi, dunakeszi, miskolci, pécsi és budapesti tankerületi központok előtt akcióztak az aHang aktivistái csütörtök délelőtt. Az eseményeket nem hirdették meg előre nyilvánosan, utólag kiadott közleményükben pedig azt írják,„elfogadhatatlannak és felháborítónak tartják, hogy a Klebelsberg Központ és az alá tartozó tankerületek ahelyett, hogy érdemben segítenék a pedagógusokat, a kormány retorziós politikáját követve, kirúgással fenyegetik azokat a tanárokat, akik ki mernek állni egy jobb és igazságosabb oktatásért”.

photo_camera Fotó: aHang

Követeléseik megegyeznek a pedagógusok legfontosabb céljaival. Ezeket hivatalosan csak a dunakeszi tankerületi központ munkatársai vették át, Szegeden pedig megígérték nekik, hogy „továbbítani fogják felfelé a követeléseket", de náluk „kiválóan működik a párbeszéd”.

A követeléseket felragasztották az épületek falára, Budapesten többen Pintér Sándor-maszkot viseltek, „bízva abban, hogy ha a tanárokra nem is hallgatnak az oktatás vezetői, akkor a főnökükre talán igen”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt