Pintér Sándor-maszkban tiltakoztak a tankerületnél

oktatás
2022 október 20., 10:41
comments 3

Szegedi, dunakeszi, miskolci, pécsi és budapesti tankerületi központok előtt akcióztak az aHang aktivistái csütörtök délelőtt. Az eseményeket nem hirdették meg előre nyilvánosan, utólag kiadott közleményükben pedig azt írják,„elfogadhatatlannak és felháborítónak tartják, hogy a Klebelsberg Központ és az alá tartozó tankerületek ahelyett, hogy érdemben segítenék a pedagógusokat, a kormány retorziós politikáját követve, kirúgással fenyegetik azokat a tanárokat, akik ki mernek állni egy jobb és igazságosabb oktatásért”.

photo_camera Fotó: aHang

Követeléseik megegyeznek a pedagógusok legfontosabb céljaival. Ezeket hivatalosan csak a dunakeszi tankerületi központ munkatársai vették át, Szegeden pedig megígérték nekik, hogy „továbbítani fogják felfelé a követeléseket", de náluk „kiválóan működik a párbeszéd”.

A követeléseket felragasztották az épületek falára, Budapesten többen Pintér Sándor-maszkot viseltek, „bízva abban, hogy ha a tanárokra nem is hallgatnak az oktatás vezetői, akkor a főnökükre talán igen”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.