Külön magyar szerkesztőt keres az orosz állam hírügynöksége

karrier
2022 október 21., 16:53

Teljes munkaidős, magyar nyelvtudású szerkesztőt keres az orosz állam által létrehozott Rosszija Szevodnya médiaügynökség. A munkakörben fel kell dolgoznia a globális kontextus szempontjából releváns magyar témákat, figyelnie kell a magyar médiában a relevánc híreket és megszólalásokat, szakértőkkel kell együttműködnie, valamint anyagokat kell oroszra fordítania.

Az állásajánlatot megosztó Rácz András Oroszország-szakértő szerint ez azt jelzi, hogy várhatóan intenzívebbé fog válni a Magyarországgal foglalkozó, illetve Magyarországra irányuló orosz propaganda. „Az még majd kiderül, hogy vajon Magyarországot akarják-e majd támadni, vagy a Nyugat-ellenes magyar kormányzati narratívákat felerősítve az EU-t, a NATO-t és az Egyesült Államokat. (és kifejezetten érdekes lesz látni, hogy kit találnak majd a munkára)” - tette hozzá.

Rácz emlékeztetett arra is, hogy az ügynökséget egy 2013-ban elnöki rendelet hozta létre, feladata az Oroszországi Föderáció politikájának külföldi bemutatása. Ehhez a csoporthoz tartozik a Sputnik, a RIA és még néhány csatorna, szóval az orosz állami propaganda legjava.

Nem mintha a hardcore orosz propaganda ne jutott volna el eddig is a kormánypárti oldalak címlapjaira:

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.