Külön magyar szerkesztőt keres az orosz állam hírügynöksége

karrier
2022 október 21., 16:53
comments 14

Teljes munkaidős, magyar nyelvtudású szerkesztőt keres az orosz állam által létrehozott Rosszija Szevodnya médiaügynökség. A munkakörben fel kell dolgoznia a globális kontextus szempontjából releváns magyar témákat, figyelnie kell a magyar médiában a relevánc híreket és megszólalásokat, szakértőkkel kell együttműködnie, valamint anyagokat kell oroszra fordítania.

Az állásajánlatot megosztó Rácz András Oroszország-szakértő szerint ez azt jelzi, hogy várhatóan intenzívebbé fog válni a Magyarországgal foglalkozó, illetve Magyarországra irányuló orosz propaganda. „Az még majd kiderül, hogy vajon Magyarországot akarják-e majd támadni, vagy a Nyugat-ellenes magyar kormányzati narratívákat felerősítve az EU-t, a NATO-t és az Egyesült Államokat. (és kifejezetten érdekes lesz látni, hogy kit találnak majd a munkára)” - tette hozzá.

Rácz emlékeztetett arra is, hogy az ügynökséget egy 2013-ban elnöki rendelet hozta létre, feladata az Oroszországi Föderáció politikájának külföldi bemutatása. Ehhez a csoporthoz tartozik a Sputnik, a RIA és még néhány csatorna, szóval az orosz állami propaganda legjava.

Nem mintha a hardcore orosz propaganda ne jutott volna el eddig is a kormánypárti oldalak címlapjaira:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt