Steve Bannont 4 hónap börtönre ítélték a Kongresszus megsértése miatt

bűnügy
2022 október 21., 16:13
comments 1

Donald Trump amerikai elnök korábbi stratégája, Steve Bannon kikelt a „Biden-rezsim” ellen, miután 4 hónap börtönbüntetésre ítélték a Kongresszus megsértése miatt.

A 68 éves Bannont júliusban két vádpontban ítélték el, mert nem volt hajlandó tanúvallomást vagy dokumentumokat átadni egy bizottságnak, ami az Egyesült Államok Capitoliumában tavaly január 6-án történt zavargást vizsgálta.

A börtönbüntetés mellett Bannonnak 6500 dolláros pénzbírságot is kell fizetnie. Bannon tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Carl Nichols bíró azt mondta, hogy Bannont egyelőre szabadon engedik, az ítélet elleni fellebbezést elbírálják.

A közelgő félidős választásokra utalva azt mondta, „november 8-án ítéletet mondunk az illegitim Biden-rezsimről”.

Stephen K. Bannon, Donald Trump amerikai elnök volt kampányfőnöke és vezető stratégája Trump ,,Amerika az első” politikája és hatása Közép-Európára címmel előadást tart az Európa jövője című konferencián a Várkert Bazárban 2018. május 23-án. A tanácskozást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte.
photo_camera Trump ,,Amerika az első” politikája és hatása Közép-Európára címmel tart előadást Steve Bannon az Európa jövője című konferencián a Várkert Bazárban 2018. május 23-án. A tanácskozást a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány és a Századvég Alapítvány szervezte. Bannont akkor Orbán Viktor is fogadta. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Bannont azzal is vádolják, hogy átverte az amerikai–mexikói határfal megépítésére szervezett adománygyűjtő akció adományozóit. A nonprofit szervezet több mint 25 millió dollárt gyűjtött össze, és bár Bannon azt ígérte, egy fillért sem fog zsebre tenni ebből, állítólag több százezer dollárt utalt át belőle a munkatársainak. „Ez történik a haldokló rezsim végnapjaiban. Soha nem fognak elhallgattatni. Előbb meg kell ölniük” – mondta, amikor szeptemberben bilincsben vitték a bíróságra.

Korábban ugyanezen vádakkal szövetségi vádat emeltek ellene, de a nagy szövetségese, Donald Trump akkori elnök kegyelmet adott neki. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.