A Balenciaga is kikanszelolta a kótyagos Kanyét

elmebaj
2022 október 22., 13:00
comments 1
Ray J, Kid Rock és Kanye West a Greatest Lie Ever Sold című, a Black Lives Matter mozgalmat leleplező trumpista dokumentumfilm premierjén, Nashville-ben.
photo_camera Ray J, Kid Rock és Kanye West a Greatest Lie Ever Sold című, a Black Lives Matter mozgalmat leleplező trumpista dokumentumfilm premierjén, Nashville-ben. Fotó: JASON DAVIS/Getty Images via AFP

A JP Morgan Chase bankház és az Adidas után újabb cég tette lapátra az egyre furcsábban viselkedő popzenész-divattervező-üzletembert, Kanye Westet: a divatipar felső szegmensében izmos Balenciaga pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy nem dolgozik többé a rapperrel.

Februárban mutatták be a Yeezy Gap Engineered by Balenciaga disztópikus hangulatú kollekcióját, amelyet értelmezhetnénk akár Kanye West pszichéjének valamiféle kivetüléseként: a mentális problémákkal küszködő, Trump-rajongó rapper egyre zavarosabb és zavarosabb Twitter-posztjai, nyilatkozatai és egyéb megnyilvánulásai arról tanúskodnak, hogy rácsavarodott az amerikai szélsőjobb népszerű összeesküvéselméleteire.

A Balenciaga – annak ellenére, hogy vezető tervezője, Demna Gvasalia két éve szorosan együtt dolgozik Westtel – azután döntött a szakításról, hogy Kanye nagy botrányt kavart a párizsi Divathéten, ahol „White Lives Matter” feliratú pólóban grasszált, illetve antiszemita posztjai miatt kitiltották a Twitterről és az Instagramról/Facebookról. A cég hivatalos közleményében nem indokolta a lépést.

Kanye West a múlt hónapban anyagi okokra hivatkozva maga mondta fel a szerződést a Yeezy Gap Engineered by Balenciaga projekt harmadik résztvevőjével, a GAP divatcéggel. (Women's Wear Daily/Huffpost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.