Szijjártó naiv illúziónak tartja, hogy orosz-ukrán tárgyalásokkal véget lehetne vetni a háborúnak

háború
2022 október 27., 13:13
comments 48

A magyar kormány külügyminisztere videóval jelentkezett Buenos Airesből, és arról beszélt, hogy szerinte a következő G20-as csúcson az ukránok helyett az amerikaiaknak kellene tárgyalniuk az oroszokkal a háború befejezéséről:

„Ahhoz, hogy béke legyen, tárgyalni kell, és szerintem azt is mindenki tudja, hogy kinek kell tárgyalnia. Az szerintem egy naiv illúzió, hogy orosz-ukrán tárgyalásokkal ennek a háborúnak véget lehessen vetni, és tartósan békét lehessen létrehozni a szomszédságunkban. Itt egy amerikai-orosz tárgyalásra, amerikai-orosz megállapodásra van szükség.”

A következő G20-as találkozót november 15-én rendezik Indonéziában, ahová a világ vezető gazdasági hatalmai mellett Ukrajnát is meghívták. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök még a nyáron elfogadta a meghívást, de Vlagyimir Putyinra utalva azt mondta, a részvétele attól függ, kik vesznek még részt a csúcson, és milyen az országa biztonsági helyzete.

Egyébként Szijjártóval ellentétben az indonéz szervezők bíznak abban, hogy Balin létrejöhet a találkozó Zelenszkij és Putyin között. Jose Tavares nemrég azt mondta a az orosz állami TASZSZ hírügynökségnek, hogy az ukrán és az orosz elnök találkozója segítene megtörni a jegyet a két ország kapcsolatában. Hozzátette, hogy még egyik fél sem erősítette meg a részvételét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.